No Apologies

Iedereen droomt van een gelukkige toekomst. Maar je zou de eerste niet zijn die in de belangrijke jaren tussen je 12e en 18e besluiten neemt, waar je later goed spijt van krijgt. ‘No Apologies’ betekent: geen verontschuldigingen. Ofwel: zorg ervoor dat je op belangrijke punten de juiste keuzes maakt waar je nooit spijt van krijgt! Zoals rond seksualiteit. Daarover ging een speciaal tienerweekeinde dat van 30 oktober tot en met 1 november plaatsvond in Banneux in de Belgische Ardennen. Tientallen tieners uit Limburg namen er aan deel. 


"Vanaf de eerste dag zat de sfeer er goed in", zo laat één van de begeleiders weten. "Ook de tieners die alleen kwamen konden goed aansluiten bij de groep. Aan de modules werd vol enthousiasme deelgenomen. De groep was heel divers. We konden duidelijk zien dat de jongens meer werden geraakt door wat de gevolgen waren van gewelddadige games en overmatig gebruik van alcohol. De meiden hadden veel meer behoefte aan antwoorden over seksualiteit en relaties."


Tijdens het weekeinde konden tieners aan de hand van concrete voorbeelden zien, hoe zij beïnvloed worden, soms zonder er zelf erg in te hebben, bijvoorbeeld door de media. De organisatie liet ze op basis van objectieve feiten zélf een besluit nemen voor dat wat verstandig is in hun leven, zodat ze in vrijheid kunnen kiezen. Bovendien leerden ze spelenderwijs vaardigheden om daar aan vast te houden, óók als ze onder druk worden gezet!

Meer info over het No Apologiesproject >>
 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt