Leestips over opvoeding

De 60 minuten moeder
Een komisch en ontroerend boekje, waarin de auteur, in gesprek met moeders veel herkenbare gevoelens en situatie beschrijft. Ooit geweten hoe je aan al die schuldgevoelens komt (eten ze wel goed genoeg, wat heb ik fout gedaan dat hij nu weer een onvoldoende heeft gehaald?)? Het is gewoon meegekomen met de placenta. Behalve dat de schrijver je helpt om je eigen tekortkomingen te relativeren, geeft hij ook handreikingen voor datgene wat nu écht belangrijk is in de opvoeding van je kinderen. Hij heeft ook speciale aandacht en bijzonder veel respect voor moeders die er alleen voor staan. Ze krijgen zelf het woord om te vertellen wat de belangrijkste lessen zijn geweest die ze geleerd hebben. Een boekje om met een mok koffie op de bank in een uurtje (60 minuten) uit te lezen. 
Auteur: Rob Parsons
ISBN:90-6067-907-5
Uitgeverij Gideon
Prijs: 7,95 euro

 

De 60 minuten vader
Voor de meeste vaders is het grootste probleem in de opvoeding: tijd. Met de belangrijkste mensen in je leven, je kinderen, heb je echter maar weinig tijd: zo'n 3650 dagen. Als het kind tien is, zijn er nog maar 2920 van over. Het is dus zaak om die tijd goed en efficiënt te besteden. Tenslotte is er nog nooit iemand geweest die op zijn sterfbed zei: "Had ik maar wat meer tijd op kantoor doorgebracht". Rob Parsons beschrijft in dit boekje hoe je, ondanks een drukke baan, echte wezenlijke aandacht aan je kinderen kunt besteden die betekenis zal hebben voor de rest van hun leven. 
Auteur: Rob Parsons
ISBN: 90-6067-749-8
Uitgeverij Gideon
Prijs: 6,95 euro

 

Maak je niet druk mam! Opvoedingstips voor kinderen van 0 tot 3 jaa
De eerste drie jaren van een kind zijn van enorm belang. Deze jaren vergen van ouders veel en vooral van de moeder. In dit boek geeft de schrijfster praktische tips voor allerhande lastige kwesties: van kraambeddepressies tot kleuters die met schuttingtaal en scheldwoorden thuiskomen van school. Ze weet waar ze het over heeft: ze is zelf moeder van 13 kinderen: 7 eigen en 6 aangenomen! 

Auteur: Claudia Mühlan
ISBN : 90-297-1117-5
Uitgeverij Kok/Voorhoeve
Prijs: 13,75 euro



De 5 talen van de liefde van kinderen
Net zoals volwassenen een ‘eerste liefdestaal’ kennen, waardoor ze het best begrijpen: de ander houdt van mij, geldt dit ook voor kinderen. Dit boek helpt ouders om deze te ontdekken en er wordt uitgelegd hoe u aan uw kind kunt laten voelen dat u van hem of haar houdt. Daarnaast vindt u in dit boek suggesties voor goed ouderschap. Wanneer u aan de belangrijkste gebieden werkt, zult u ontdekken dat de relaties binnen uw gezin sterker worden en ook meer ontspannen en vreugdevol. 
Auteur: Gary Chapman
ISBN: 9063532873
Uitgeverij Medema
Prijs: 11,30
Bestellen via www.carolushuis.nl

 

De 5 talen van de liefde van tieners
Tieners hebben er - net als volwassenen trouwens - vreselijk veel behoefte aan te weten dat mensen in hun omgeving van hen houden. Maar 't is niet makkelijk dat aan hen te communiceren! Dat is een hele uitdaging. Vooral omdat de één een heel andere manier heeft dan de ander om liefde te geven en te ontvangen. Je begrijpt elkaar al gauw verkeerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat ouders de meeste invloed hebben op het leven van een tiener, nog veel meer dan hun eigen leeftijdsgenoten. De sleutel om de deur naar het hart van tieners open te krijgen bestaat er volgens dr. Gary Chapman in dat we liefde leren uit te drukken in een taal die ze begrijpen.
Auteur: Gary Chapman
ISBN: 9063533640
Uitgeverij Medema
Prijs: 15,85 euro
Bestellen via: www.carolushuis.nl 

Bovenstaande boeken zijn ook te bestellen bij het Carolushuis, het verzendhuis van het bisdom Roermond.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt