Ups en downs

Ups en downs? In elk huwelijk komen ze voor. Moet je relatie wat opgefrist worden? Hieronder vind je infromatie over enkele relatiecursussen.

Het huwelijk berust op 2 belangrijke peilers: respect en liefde

De eerste behoefte van een man is gerespecteerd worden door zijn vrouw.
De eerste behoefte van een vrouw is zich geliefd voelen door haar man.
 
Na het verliefd zijn gaat de liefde over in een emotionele liefde, waarin het verstand en emotie met elkaar verbonden worden. 
Het verlangen naar emotionele liefde is diep geworteld in onze ziel. Geborgenheid en liefde, daar verlangt iedereen naar, groot en klein, het is de eerste levensbehoefte van een mens.
 
Als een pasgeboren baby geen liefde krijgt gaat hij dood. Kinderen die geen liefde krijgen worden ziek en ook de gezondheid van volwassenen lijdt eronder als er spanningen zijn en de liefde verdwijnt. Zelfs ouderen in het verzorgingstehuis hebben nog een knuffel nodig en dat we tegen hen zeggen dat we van hen houden. De emotionele behoefte aan liefde hebben we nodig vanaf de geboorte tot aan onze dood. Deze liefde is een wilsdaad en vereist discipline. Je moet ervoor kiezen om van de ander te houden: je man, je vrouw, je kinderen, je ouders, je broers en zussen, je vrienden.
 
 
 

 

Relatiecursus Nu

     
     
     
     
     
Susteren-Echt